Ataşehir Belediyesi Sanat Projeleri Yılsonu Finalini Yapıyor

17.6.2011

Ataşehir Belediyesi’nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz", "Ana-Renkler" ve "Müziğe İlk Adım" projeleri yılsonu etkinlikleri ile sezonu kapatıyor.

"Müziğe İlk adım" projesi ile müzikle tanışan 06-09 yaş arası çocuklar geçen hafta sonu öğretmenlerinden değerlendirme raporlarını aldılar. Bir nevi müzikal değerlendirme karnesi işlevi gören raporlar, önümüzdeki dönemlerde çocukların sanatsal anlamda doğru tercihler yapabilmeleri ve müzikal yeteneklerini anlayabilmeleri amacı ile öğretmenler tarafından düzenleniyor.

Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür vekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin  projesi sahibi ve uygulayıcısı olarak hayata geçirilen “Ana-Renkler” de kursiyerler bir yıllık emeklerinin ikinci ürünlerini de Palladium Alışveriş Merkezi’nin Küre bölümünde açılan yılsonu sergisi ile sergileme imkânı buldular.

İlk sergisini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü haftasında açan “Ana-Renkler” projesinin kursiyerleri gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile proje sahibi Gamze Akkuş İlgezdi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan da katıldı. Serginin açılışını yapan Başkan Battal İlgezdi, bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden birinin sanat ve kültür alanlarında ki gelişmişlik olduğunu vurguladı.

Başkan İlgezdi,  “Ataşehir Belediyesi olarak vatandaşların istedikleri ve ilgi duydukları sanat alanlarında çalışmalarını ve üretmelerini sağlamak için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz” dedi.

Diğer projeler de sezonu kapatıyor

"Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesinde ise çeşitli branşlarda eğitim alan çocuklar ve gençler küçük dinleti ve gösterilerle değerlendirme raporlarını alacaklar. Ataşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde eğitim gören kursiyerler 18-19 Haziran tarihinde ATAMEM'de, Yeni Çamlıca ve 30 Ağustos Ataevlerinde eğitim görenler 20 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'da Yeni Çamlıca ve Âşık Veysel Ataevlerinde eğitim gören öğrenciler ile halk oyunları ve dans öğrencileri ise 21 Haziran Salı günü saat 17.00'da Deniz Gezmiş Parkı’nda yer alan anfide küçük gösterilerle sezonu kapatacaklar. Ataşehir Belediyesi tarafından sunulan sanat eğitimleri yaz döneminde de yeni projelerle devam edecek.

Film Gösterimi: Yücel'in Çiçekleri | Ataşehir Belediyesi

FİLM GÖSTERİMİ: YÜCEL'İN ÇİÇEKLERİ

8.2.2019

Şubat ayında Ataşehirliler film gösterimleriyle keyifli vakit geçirecekler. İlk film gösterimi 8 Şubat Cuma günü MSKM’de yapılacak. Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Yücel’in Çiçekleri” isimli belgesel film dönemin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden, zorluklara ve tehditlere aldırmadan uyguladıkları ve başarılı oldukları Köy Enstitüleri’ni anlatıyor.

Yücel’in Çiçekleri filminde drama ağırlıklı zengin fotoğraf ve video arşivin de kullanıldığı belgeselin drama çekimlerinin bazı sahnelerinde Hasan Âli Yücel’in orjinal eşyaları kullanıldı. Senaryosunu yine Cengiz Özkarabekir’in yazdığı belgesel film uzun bir araştırmanın da ürünü. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı da olan Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın danışmanlığını yaptığı belgesel, Hasan Ali Yücel’in kızı Gülümser Yücel’in bire bir anlatımları ile hayat buldu.

“Yücel’in Çiçekleri” Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Selimpaşa’da kurulan döneme uygun mekân ve setlerde çekildi. Ayrıca Yenikapı, Beyazıt ve Sütlüce’de de çekimler yapıldı. 35 kişilik teknik kadronun çalıştığı filmde küçük roller de dahil olmak üzere yaklaşık 200 kişi oyuncu kadrosunda yer aldı.

Filmde Atatürk’ü Mahir Günşiray, İsmail Hakkı Tonguç’u da Muhammet Uzuner canlandırdı. Ünlü plastik makyaj sanatçısı Derya Ergün 6 saatlik özel bir çalışmayla Mahir Günşiray’a Atatürk makyajı hazırladı. Hasan Âli Yücel’i ise 3 kişi oynadı. Çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin, yetişkin dönemini ise Mehmet Tokat canlandırdı. Drama çekimler 8 günde tamamlandı.

Yücel’in Çiçekleri’nin en başından itibaren hazırlanması yaklaşık bir yılı buldu. Belgesel filmin müziklerini ise Cahit Berkay ve Altuğ Öncü yaptı. Filmi, İsmail Hakkı Tonguç’u canlandıran ünlü isim Muhammet Uzuner seslendirdi.

Tarih: 8 Şubat Cuma – 1. Seans: 19.00 / 2. Seans: 21.00

Yer: MSKM

Yaş Sınırı: 12+ / Süre: 75 Dk.

Ücretsiz