Evlerden giyecek toplamamaktayız!

31.3.2016

Belediyemiz tarafından sürdürülen Sosyal Kumbara Projesi kapsamında sosyal kumbaralar vasıtasıyla toplanan giyecekler, oyuncaklar ve kitaplar kesinlikle tarafımızca evlerden alınmamaktadır.

Bazı vatandaşlarımızda oluşan bu yanlış algıya karşı, Belediyemiz tarafından hiçbir zaman ev veya iş yerlerinden; giyecek, kitap ve oyuncak toplanmamıştır.

Sadece bağışlamak istediğiniz kullanılabilir durumda olan büyük ev eşyalarınızı evden teslim alabiliyoruz.

İhtiyaç fazlası giyecek, kitap ve oyuncaklarınızı Ataşehir sınırları içerisinde bulunan kumbaralarımıza bırakabilirsiniz.

Kumbaralarımızın yer aldığı noktalar:

1- Novada AVM : Küçükbakkalköy Mah. Şehit Şakir Elkovan Cad,

2- Kayışdağı Ataevi : Kayışdağı Mah. Akyazı Cad. No:84

3- Kentplus : Barbaros Mah. Ardıç Sk. Kent Plus 3351 Ada

4- Uphill court: 2 sitesi/B6 Blok Barbaros Mah. Dereboyu Cad. ıhlamur Sok. No:11

5- Doğa Koleji : Değirmenyolu Cad. No:22 Bostancı

6- Hasan Leyli İ.Ö.O. : İçerenköy Mah. Karslı Ahmet Cad.Adem Sok.No:60

Sosyal Kumbara Projesi hakkında bilgi:

“Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur” sloganıyla 2013 yılında başlayan Sosyal Kumbara Projesi kapsamında kumbaralarda biriken bağışlar haftanın belli günlerinde belediye görevlilerince toplanarak depolama alanına götürülüyor, giyecekler burada önce çamaşır makinelerinde yıkanıp, kurutuluyor sonra ütülenip paketleniyor.

Bebek giyeceklerinden, yetişkin giysilerine, nevresim örtülerden ayakkabılara kadar Sosyal Kumbaralarda toplanan her tür ürün ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Toplanan, temizlenen ve kullanıma hazır hale getirilen giyecek, ayakkabı ve tekstil ürünleri, afet ve acil ihtiyaç bölgelerine de gönderiliyor.

Ataşehir’de yaşayan farklı sosyal ve ekonomik gruplara mensup kesimler arasında paylaşım ve dayanışmanın güçlenmesini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında sosyal kumbaralarda sadece giyecek değil, oyuncak, kitap gibi bağışlar da toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İletişim: 216 570 5000 / Dahili: (1011)

İsteyen vatandaşlar yeni giysi, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemelerini de bağışlayabiliyorlar. Toplanan bağışlar sosyologlarımızın yaptığı inceleme sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.