Ataşehir Kültür Merkezlerine Kavuşuyor..

26.9.2013

Sevgili Ataşehirliler
“Bir millet sanattan ve sanatkârdan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve hasta bir kimse gibidir. Hatta kasdettiğim manayı bu söz de ifadeye yeterli değildir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

Ulu önder Atatürk’ün bu özdeyişi, sanatın önemini ne kadar güzel vurguluyor!

Bir toplumun uygarlık düzeyini kültür ve sanata verdiği değerle belirleyebilirsiniz. Kültürel hayatın zenginleşmesinde ve sanatın yetkinleşmesinde yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Ataşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri kültür ve sanat etkinliklerine önem verdik. Belediyemize ait kültür merkezlerimiz olmamasına rağmen vatandaşlarımızı müzikten dansa, resimden tiyatroya kadar sanatın her dalıyla buluşturmayı başardık.

Genç bir belediye olmamıza rağmen önümüze çıkan her zorluğu aştık. ‘Mekan yok,’ diye geri çekilmedik, aksine ‘Gerekirse sokakta tiyatro yaparız, gerekirse sokakta sergi açarız,’ dedik. Sanat kurslarımızı halkımızım ayağına götürdük. Mahallelerde verdiğimiz ücretsiz sanat eğitimleri meyvelerini kısa sürede verdi, kendi içimizden sanatçıların doğuşuna tanık olduk; yetiştirdiğimiz müzisyenlerden orkestralar kurduk, atölyelerde eğittiğimiz kadınlarımız ressam oldu, sergiler açtı. Halk oyunları kurslarımızda eğitim gören gençlerimiz yurtdışındaki festivallerde bizi temsil ediyor.

Ve şimdi sıra, kendi sahnelerimizde sanatımızı konuşturmaya geldi!

Ataşehir yakında üç kültür merkezine kavuşuyor. İlçemizin adını dünyaya duyuracak etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Örnek Mahallesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İçerenköy Kültür Merkezi ve İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi, 2014’ün ilk çeyreğine kadar kapılarını halka açacak. 23 bin m2 alan üzerinde inşa edilecek olan altı katlı İçerenköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı Çok Amaçlı Kültür Merkezimizde 650 kişi kapasiteli tiyatro salonu ve altı adet sinema salonu yer alacak. Sinema salonlarımızda vizyona yeni giren filmlerin yanı sıra sanatsal filmlerde gösterilecek. Bu binada Kemal Sunal’ın anısını yaşatmak amacıyla ünlü aktörün adını taşıyan bir müze kuracağız.

2014, Ataşehir’de kültür ve sanatın yılı olacak. Yeni açılacak üç kültür merkezimiz ücretsiz film, tiyatro, dans gösterilerine ev sahipliği yapacak. Sahnelerimizi ulusal ve uluslararası tiyatro ve film festivallerine açacağız. Konferans salonlarımız düşün ve sanat yaşamımıza yön verecek toplantılar düzenleyeceğiz. Çok amaçlı salonlarımızda sivil toplum örgütleri etkinliklerini sergileyebilecek. Amatör ve profesyonel müzisyenler Prova Odaları’nda özgürce müzik yapabilecek. Klasik kütüphanelerin yanı sıra görme engelliler için sesli kütüphane, ayrıca elektronik kütüphane kuracağız. Otoparkı olan bu merkezlerimiz trafik açısından da nefes aldıracak.

İddia ediyoruz, yeni kültür merkezlerimiz açıldıktan sonra Ataşehir, İstanbul’un kültür sanat haritasının kavşak noktası olacak.

Ataşehir Kültür Merkezleri broşürü için tıklayınız..